Projekt “12”

Danas je dobar dan. Jedan, novi, sunčan. Dan je 05.05.2015.g, ja sam u Rijeci i želim s vama podijeliti neke moje nove situacije.
Kako sam dobila mnogo mailova, upita, poziva vezanih za mršavljenje, i „tajne“ kojih nema, odlučila sam s vama podijeliti moj novi cilj. Čarobnih 12.
Zašto baš „12“?! Jednostavno zato, jer mi je taj broj instiktivno pao na pamet dok još i nisam bila stala na vagu jutros i pokazao se i poslije vage kao dobra ideja. Djeljiv je sa samim sobom, 1,2,3,4 ( i nulom) i postoji mnogo načina zbrajanja i oduzimanja tog broja, onako da si veselo stvaram male statistike u glavi.
Dakle, odlučila sam iz dana u dan podijeliti sve moje aktivnosti  (neee baš sve, ali 98%) i apsolutno svu hranu i pića koja jedem sve do čarobnih „12“ ili dok ne odustanem.
Lagala bih kada bi rekla da je držanje dijete gurmanu poput mene jednostavno. Iz navedenog razloga najprije sam u svojoj glavi izraz „dijeta“ preformulirala u izraz „promijena načina života“, što ona doista i je. Uvodim drugačiju prehranu, povećavam svaki oblik fizičke aktivnosti, i smijem se.
Da, da dobro ste pročitali, smijem se. Jer sve šta radim mora mi biti zabavno. Ja jednostavno ne podnosim dosadu.  Budimo realni. Ja sam samo žena od krvi i mesa. Imam loše dane, PMS svaki, ali baš svaki mjesec, lošu frizuru, rečenicu koja mi baš taj tren nije zazvučala dobro i niz situacija koje me tjeraju da se mrštim i dobijem brže dokaz godina na mom licu. Za inat zlobnici, još u meni ima žara. I te koliko…
Međutim, kroz ovaj mali, nazovimo ga i dnevnik, donosit ću vam svoje osobno iskustvu, smijeh, krize, recepte, upoznavat ću vas s ljudima koji su stručni u svom poslu, a doprinose da se svatko od nas dobro osjeća u svojoj koži. Shvaćam svoj blog i kao svojevrsnu zahvalu životu što mi je omogućio da otvoreno i bez ustručavanja iznesem neke svoje osobnije stvari, situacije, dvojbe i sve u svrhu doprinosa “zajednici”, ljudima koji odvajaju vrijeme za čitanje i onima kojima stvarno sve ovo i treba.
Ja sam samo jedna krhka žena, koja zna što želi i ne odustaje baš lako.
I jedno „NE“! Neću vam dozvolit da budete negativni i pesimistični. Sve što hoćemo to i možemo, samo pitanje je, koliko jako nešto želimo 😉
I tako projekt „12“ kreće, kotrlja se… ( zapravo već je u jutro krenuo i to žestoko) 😀

Leave a Reply