…mogu sve želje…

Pokrivena tirkiznom dekicom, pored mene boca mlijeka i dva keksa iz mog posta o mornarici. Kako je krenulo uskoro ću potopiti sve svoje brodove ;). Jel’ mogu?! Mogu!

Cijeli ovaj svijet me je naučio da su snovi ostvarivi (barem oni realni) i da se svemir uvijek nekako pobrine o onome o čemu bi trebali sanjati. Naučila sam u ovih svojih trideset i neku godinu razliku između „ne mogu“ i „lijena sam“, između znoja i truda i linije manjeg otpora. U mom rječniku već odavno ne postoji riječ „ne mogu“.

 

Mogu sve što hoću, otom potom, da li je sve što želim zakonito. Još uvijek se trudim, da je, ali želje se mogu i promijeniti. Da li je sve moralno?! Ups, vjerojatno i nije, shvaćanje pojmova se razlikuju od osobe do osobe. Ali sve što želim to i mogu.

 

Da su mislili da ne mogu, niti bi Armstrong šetao po svemiru, niti bi Janica skijala sve svoje utrke i osvojila sve moguće sportske titule, niti bi Hitler bio jedna od najomraženijih ličnosti povijesti, niti bi Hefner oženio zečicu koja mu može skoro bit pra- unuka.

 

Pišem pjesme, pa makar se nikome ne svidjele, pišem i blog, pa makar ga nitko i ne čitao, ali ja to mogu i ja to želim.
I volim se koji puta posvađati s nadređenima, jer uživam gledati njihove njihove egotripovske ispade (pogotovo onih u međunarodnom sportu), pa i košta me, ali mogu.
Mogu i potopit  svu svoju mornaricu, jer uvijek znam kako ću izgradit novu, jer mogu.
Željela sam i ljubiti najmekše usne svijeta, iako je taj isti cijeli svijet bio protiv mene, i ljubim ih, jer mogu.
Imam fenomenalne muške prijatelje, koji i jesu i ostat će samo prijatelji (isključite bujnu maštu), jer ih poštujem, cijenim i želim, i jer mogu.
Ako mi se pjeva, pjevam. Mogu!
Ako želim plakat kao dijete, plačem, jer u srcu i jesam dijete, jer mogu.
Mogu plesat na ljetnoj kiši, ljubit kao da prvi puta ljubim, mogu čitat turski i mogu zanovijetat. Mogu se zafrkavat, mogu se ljutit i mogu nekome razbit nos. Mogu jedrit, ronit i skakat kao da mi je 16. Želim ispuniti sve napisano na mojoj Bucket listi za 2013., želim nastaviti gledati sve osmjehe pobjeda, želim svedočiti svim sretnim trenucima svoje obitelji i prijatelja i želim upisati sreću na mnogo dječjih lica, želim i hoću, jer mogu!

 

Ustvari…mogu sve što živim (malo sam lijena za neke stvari, ali radim i na tome, jer mogu)!!!!

 

Svi možemo sve što želimo, samo smo često zavezani nekim nevidljivim užetok koji nam usporava korake i krade želje. Samo jedna je osoba potrebna, da nam ostvari sve o čemu sanjamo, a ta osoba … smo mi sami!

 

 

 

 

Leave a Reply