Mi smo svi ružičasti

Drage moje žene, majke, kraljice i naši najdraži muškarci, očevi, kraljevi,
Složit ćete se sa mnom, bez obzira koliko dijametralno suprotni jesmo, poput mene i Anamarije iz moje Farme, Sare, Anne, Blaže, Bubice Marije, da sve imamo nešto zajedničko, kao i svi ljudi ovoga svijeta. Svi krijemo barem jednu tanku nit ljepote protkanu negdje u nama. I apsolutno smo sve svjesne činjenice, da se niti jedna od nas ne može svima svidjeti.
Da se trebamo svima svidjeti, onda bismo bile čokolade!
Tu su i Josip, Roman, Ivan, Ivica, Aldo, Matija, Hrvoje i novi farmer Nedjeljko, koji su vrlo šarmantni muškarci, svi na svoj način, ali kako i sami gledatelji i čitatelji pokazuju, svatko ima svoje preferencije, način s kojim se s nekim poistovjetio, našao djelić sebe u njim / nama ili drage mu osobe. Možda i osobe koja mu je slomila srce ili čak način na koji izgovaramo riječi.
Nemojte zaboraviti, jedna draga školska lektira nas je naučila, citiram: „Samo se srcem dobro vidi, očima je bitno nevidljivo!“ Znam, znate. Mali princ.
Možda upravo sada netko od vas vodi malog princa ili princezu za ruku, učeći ga kako postati bolji čovjek. Kako su bajke su i više nego istinite: ne zato jer nam govore kako zmajevi postoje. Već zato, jer nam govore kako zmajevi mogu biti pobijeđeni.
Trebala bih pisati samo u svoje ime, ovo je moj blog, ali uzimam si ekskluzivno pravo i ovaj tekst u ime svih mojih farmerskih kolega posvećujem svim ženama svijeta ( ne zovu me uzalud „odvjetnica“). Nedavno sam izjavila, kako uvijek moramo biti svjesni nedaća i otvoreni ka pomoći, kako ljudima, tako i životinjama.
Podsjećam farmeri pomažu životinjama, a vi nam se pridružite slanjem svojih  felfieja putem #FelfieHR, maila felfieHR@novatv.hr ili objavite na službenu stranicu  te kada se dođe do broja 150 NovaTv će pomoći svojom donacijom udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama.
Farmerski felfiji –  preuzeto NovaTv
U mjesecu listopadu se obilježava Međunarodni dan zaštite životinja, ali mjesec listopad je Mjesec ružičaste vrpce ili Mjesec borbe protiv raka dojke.
Rak dojke je najučestaliji tumor žena u Hrvatskoj ili drugi najučestaliji tumor uopće. Svatko od nas ima ženu koja mu je važna, najvažnija ili smo same žene.
Zahvaljujem se na privilegiji koju imam, da u mjesecu listopadu mogu javno progovoriti o tom vrlo ružnom, ali i izlječivom problemu i pozovem sve žene i djevojke neka preventivnim pregledima sačuvaju svoje zdravlje. Ukazujem na veliku važnost samo pregleda uvijek u isto vrijeme menstrualnog ciklusa, a preporuča se pred kraj istog. Ultrazvučni pregled se preporuča jednom godišnje nakon 35.g., a mamografija jednom u dvije godine nakon 40.g. ili jednom godišnje ukoliko se žena nalazi u rizičnoj skupini.
Nemojte imati izgovor, nemojte odgoditi za sutra, podsjetite svoje žene, majke, kraljice na pregled, jer upravo jedna riječ, jedan pregled može spasiti život žene koju najviše volite.
Voli vas Kristina

Leave a Reply