Kvarner Trails 2017 – utrke dostupne svima

Kada je sve u onoj dobro energiji…

Tekst je ovo o ljudima, koji su svojom ljubavlju zarazili ostale, a hobi im je sastavni dio života. O ljudima koji ispituju svoje granice, postavljajući inspirirajuće ciljeve i entuzijastima koji ih okružuju. Ljudi koji stvaraju posebne osjećaje i kada pričate s njima, ljudima koji su čista inspiracija!

Znate li koliko ja znam o trčanju?! Ne o trčanju, već o trčanju trčanju! Nisam imala pojma više od toga da mi trebaju tenisice, dobra volja i trči, koliko god te noge nose. Međutim, priče nikada ne krenu tako jednostavno i jednostrano.

Na facebooku mi je jedna najava upala u oči. Naravno, ja u ulozi marketera gledam i čitam svakakve najave, priopćenja, gledam vizuale i slično. Ali ovaj puta nije bilo to tako, niti s profesionalnog stajališta, već srcem. Da, da, čistim srcem. Otvorila sam najavu i krenula skrolati. Četiri utrke, Kvarner trails.

Nedavno sam poslala zabrinuta za sebe, kako sa 36 godina, imama manje aktivnosti, sporta, adrenalina nego ikad. Hejjj, a ja se osjećam ko’ avion. Na vrhu svijeta sam sama sebi. Srce mi je tražilo nove izazove, ali izazove koji bi mi omogućili i poboljšanje kvalitete života, a opet me ne bi ograničavali u mojim već ustaljenim aktivnostima, hobijima, potrebama.

Nedavno sam bila impresionirana s prijateljičinim trčanjem polumaratona i tada sam poslala poruku Tini u Americi „hej, draga, šalji plan, i ja bi“. Kao malo dijete pušteno u trgovinu slatkiša. Samo slatko se sada mjeri u kilometrima i fit formi. Tina mi je odmah proslijedila plan i rekla „ti to možeš“. Hahaha yes, right! Moš’ si mislit, polumaraton od 21,97 km. Mogu sanjati, a ne trčati. Tu sam krenula, Tinina fotografija je bio prvi okidač, pa zatim najava Kvarner Trailsa drugi… Rekla sam vam kako se ja nikad ne mogu zaljubiti na prvi pogled.

Otvorila sam web stranicu Kvarner Trailsa i shvatila, ovaj puta na prvi pogled, kako je to to. Ima onaj faktor „X“. Leptirići su proradili. Najednom sam shvatila, kako tenisice nisu jedine važne, odnosno apsolutno su važne, ali kakve?! Kao da sam pala s Marsa. Ja koja sam u sportu cijeli svoj život, odjednom ponovo sve učim. Definitivno tu sam već bila više manje zaljubljena, da se razumijemo.

Kako se trudim na svome blogu pisati o svemu što može podići kvalitetu života, trenutno mi je sinula ideja kako bi se mogla javiti organizatoru utrka i doći do detaljnijih podataka. Mail sam istipkala trenutno i kontaktirala sam glavnog i odgovornog Elvira Sulića, organizatora i člana Ad Natura tima iz Viškova.

Nekoliko tjedana kasnije sjedili smo na kavi na Trsatskoj gradini, startu i cilju prve utrke Kvarner Trialsa – Rijeka Trail. Elvir me je naučio svašta, upoznao sa članovima svoga tima (svih možete upoznati na AD NATURA WORLD ADVENTURES  i svjedočiti divnim avanturama diljem svijeta). Objasnio mi je razlike u tenisicama, opremi, utrkama… Znate kako sam ga slušala, sa široko otvorenim očima i ušima. Kako ono dijete s početka priče u trgovini slatkiša, koje jedva čeka umočiti prste u sve čokolade okolo njega. Dan je bio oblačan i prohladan, i dok smo mi razgovarali na Trsatu, Elvirova supruga je trenirala na Hahliću. Moja vršnjakinja, sprema se za 100 milja Istre. Profesionalka. Vrlo impresivno i požrtvovno.

Jednostavan je zaključak: treba probati!

Ovo je tek jedan od tekstova na navedenu temu, jer ima se toliko toga za ispričati. Međutim, prije nego zaključim cijeli ovaj tekst, kako ne biste samo uzdahnuli i rekli „ja to ne mogu“, razbiti ću vam tu iluziju. Da, svako to može, ako ima volje, želje i za početak tenisice.

Sve utrke su napravljene da rekreativci željni druženja, aktivnosti i sporta mogu aktivno sudjelovati sukladno fizičkim predispozicijama i fizičkoj spremi. Ako ne možete trčati, hodajte. Priroda, sport i druženje, jel’ možemo poželjeti bolje za sebe i zdravlje!

A ja, ja sam krenula trčati… pa makar po igralištu ispred kuće i obližnjim šumarcima (dok ne dotrčim do utrka iz čistog zadovoljstva).

Kvarner Trails:

Rijeka Trail 6. svibanj 2017.

Hahlić Trail: 3. lipanj 2017.

Risnjak Trail: 8. srpanj 2017.

Učka Trail: 9. rujan 2017.

 

Fotografije su u službenom vlasništvu Ad Nature d.o.o.

Leave a Reply