Kako zarađuju frizeri, kozmetičari, Make Up, Nail, Lash artisti?! A kako marketeri?!

Marketing je jebena stvar. Oprostiti ćete mi na ovoj psovci i neprimjerenom izričaju. Marketing je disciplina, gdje ima više nogometnih izbornika od izbornika hrvatske vrste pred televizorima raspravljajući tko bi trebao šta i kako igrati. Marketing ima više stručnjaka od zbroja svih bilborda na planeti, gdje reklamiranje i oglašavanje je zapravo disciplina bok uz bok marketingu, ne znajući kako je navedeno segment segmenta marketinga. Šta treba marketing studirati?! Ma, daj marketing svi znaju. To je lako.

Naravno, ironična sam. Ironična nošena jednim od posljednjih razgovora za posao, gdje me je ispitivač ispitivao gore od mojih profesora na ispitu, ali zaboravljajući, da sam upravo specijalizirala i gle čuda baš pozicioniranje. Pozicioniranjem se jako malo stručnjaka bavi na globalnom nivou, a onda možete zamisliti stanje u Hrvatskoj. Međutim, bila sam u stadiju kada me suprotna strana uvjeravala kako se proizvod može i pozicionira samo na jedna način. U tom momentu sam okinula. I bolio me klinac i za posao i za ispitivača i samouvjereno, ženski sam rekla: „Ne slažem se s vama.“ A on meni pomalo uvrijeđeno: „Pa kako se ne slažete? Želite reći kako se može na više od jedan način pozicionirati inovativni proizvod?“ Frajeru, specijalizirala sam pozicioniranje inovativnog proizvoda. Situacija je identična momentu kada bi ja kirurga uvjeravala kako treba zarezati specifični dio tijela. Sada ćete mi reći da pretjerujem?! A zašto?! Zbog svih onih marketinških stručnjaka, Ćirinih izbornika?! Dakle, toliko sam još ufurana u taj razgovor za posao, i prije samog sam pomislila ukoliko me ispitanik pita komunikacijske kanale na način ATL, UTL, da mi je to čisti znak kako o marketingu zna koliko je naučio na nekom polovičnom tečaju. Možete i zamisliti nastavak. Upravo je bilo tako postavljeno pitanje. Počela sam se smijati. Moram priznati, da bi se moji profesori istovremeno i toliko sramili i toliko ponosili. Posramili bi se kvantitetom postavljenih teoretskih pitanja, a ponosili bi se mojim znanjem. Stvarno si jebeno morao znati marketing na teoretskoj osnovi da odgovoriš na sva pitanja i prosječan ekonomist nema šanse da bi odgovorio na ista, kao što ja ne bih moga odgovoriti na sve detalje pitanja o računovodstvu. Čast iznimkama. Sjela sam u auto i suze su mi došle na oči. Šta se na ove grane svodi naše gospodarstvo?! Šta se ovako ispituje nečije znanje?! Zaglavila sam u nekom drugom vremenu, definitivno. Možda ću nešto novo naučiti, i to me veseli, ako budem u mogućnosti vidjeti te zamišljene načine provedbi marketinških planova… ali, za napisati marketinški plan, nije dovoljno imati samo upaljeno računalo, gospodo.

Čemu cijeli ovaj tekst. Volim čitati, i često čitam tuđe blogove, želim vidjeti o čemu ljudi razmišljaju, novosti, recepte. Volim se diviti profesionalnim slikama koje mi djeluju nerealno za domaćice koje nemaju vremena uz djecu, posao, muža… Čitam tekst s bloga Bolash i cura je napisala istinu za kozmetičare, frizere, salone za uljepšavanje…, ali i sve ostale djelatnosti. Smatram kako bi svi za svoje usluge trebali biti plaćeni sukladno cjenicima istih, osim ako sami vlasnici/ odgovorne osobe ne odluče suprotno zbog nekog razloga (sniženje cijena, akcija, popust na lojalnost, trampe…). Koliko teta u trgovinama znate, pa nikada niste došli i pitali, „draga, baš si mi zgodna, daj mi popust na kilo salate“. Zamislite kako bi bilo, da vlasnik poslovnog subjekta u kojem ste zaposleni dođe i kaže „mi smo si malo dobri, dragi moj, ja ću ti ovaj mjesec isplatiti manju plaću, jer smo si baš, baš dobri“. Dakle, želiš nešto, platiš nešto, posebice ukoliko to nešto spada u kategoriju luksuza, poput gore navedenih usluga. Bilo bi mi draže čuti, da je netko zamolio popust na salatu nego na gore navedene usluge. Sve damice do dami.

Mene možete pozvati da vam pomognem ispeći kolače, pričam o ljubavi, ali me nemojte pitati za savjet po pitanju marketinga. Ja od marketinga živim, isto tako kao što gore navedeni žive od pružanja svojih usluga. Mene marketing hrani, plaća račune, kupuje i kozmetičke usluge i salatu. Kada otiđete do odvjetnika, oni vam naplate uslugu i za davanje savjeta. Pismeni ste, zašto onda zakone ne čitate sami?! Iz istog razloga marketeri ne žele raspravljati o marketinškim savjetima i iznošenju ideja. Dragi moji, to se plaća. Ako me pitate, šaljem račun ili ću otvoreno pitati barem za kompenzaciju. Moj savjet iz područja marketinga košta. Pričuvati ću vam djecu, pomoći ofarbati zidove, podijeliti recepte, ali marketing usluge naplaćujem. Mogu dati popust, ali ne radim besplatno. Marketing je daleko više od prodaje reklamnog prostora ili društvenih mreža ili multilevel meetinga.

Jako puno vremena, novaca, žrtvovanja privatnog života i svega i svačega sam uložila u svoje znanje i puna sam platila. Nije nađeno na cesti i na njega gledam s poštovanjem. Moje znanje vrijedi. Košta. Frizeri, kozmetičari se formalno školuju 3 godine + majstorski ispit. Ja sam se formalno školovala barem 6 godina duže. Praksu niti kod jedne strane nisam računala. I stvarno mislite kako to neću naplatiti?! Ja znam držati škare u rukama i odrezati čak i kosu, ali dovoljno poštujem frizere, da se ne mogu, neću i ne želim nazvati čak niti amaterskim frizerom, jer nisam, nemam to umijeće, nisam to učila, nisam za to osposobljena.

“Naplaćujem po satu.” – reče moja prijateljica koja je završila doktorski studij ekonomije. “Moj sat košta 800€, ako želite o moj savjet.” Skinula sam kapu, kada sam to čula. Bravo mala! O marketingu razgovaram sa svojim kolegama izmjenjujući ideje dok plaća sjeda na račun, o marketingu razgovaram s kolegama s kojima radim na projektima ili poslovnim suradnicima, gdje nam je win win situacija, kolegama s fakulteta, s profesorima, o marketingu razgovaram dok ga predajem, o marketingu razgovaram s najužom obitelji. Na razgovorima za posao ne razgovaram ni upola na način na koji razgovaram s prije navedenima, već sam rekla, ideje ne dijelim besplatno i nisam motivacijski govornik. Imamo toliko životnih tema, vrlo rado ću od vas svašta naučiti, možemo o poslu, o idejama posla, menadžmentu, ali ne o tome što biste trebali napraviti sa svojim proizvodom/ uslugom. Ukoliko nešto na tu temu  i izgovorim, izgovorila sam jer sam željela, a ne zato jer me netko pitao.

Progovorila sam o temi o kojoj se šuti. Baš kao nadripisarstvo u pravu, samo šteta, tu ne postoji kazneni zakon koji bi isto regulirao. Nemaš školu, nemaš propisane ispite, praksu, dokumentaciju…platit ćeš kaznu. Isto i s liječnicima, samo što u medicini možeš ubiti čovjeka, a srećom u marketingu samo se financije izgube i živci.

Nisam birala način na koji ću vam objasniti, ali javno sam izrekla što mislim. Respektirajte gore navedeno, barem u pola koliko ja respektiram vaše poslove. I vjerujem kako ćete u moru potonjih naći za sebe dobrog izbornika, koji će s manje strasti, znanja, školi biti spreman vas uvjeriti kako svatko se može baviti marketingom.

Nemojte ga pitati, da li se inovativni proizvod može pozicionirati samo na jedan način. Za početak ga pitajte, da vam da definiciju pozicioniranja.

Leave a Reply