Funkcija proizvoda je poboljšati kvalitetu života – L’occitane primjer

Danas pišem o ljubavi i kvaliteti života. Dosadni su mi svi oni blogovi koji šturo izvještavaju o kozmetici, pišući recenzije „to je dobro…, a to nije dobro“. Za mene je kozmetika, i dekorativa i preparativa, nešto vrlo osobno. Saživim se s proizvodima gotovo kao da su živa bića. Ne, nisam poludila, ali ja sam živo biće i sve što nanosim na sebe, u sebe, može promijeniti kvalitetu moga života. Isti slučaj je i s kozmetikom. Ne smatram kako isključivo prirodna kozmetika je najbolja. Zapravo, stalno se naguravamo s izrazima „naj…“, a što zapravo znači „naj…“?! Ne postoji jedinstvena formula za sve organizme, vrste kože, ne postoji sve- djelujući čarobni napitak ili čarobna krema. Sami moramo prepoznati svoje potrebe, pa tako i potrebe kože, kako i pojedinih dekorativnih proizvoda, da bi mogli stvoriti svoje najbolje jedinstvene kolekcije. Kako bi za nešto stvarno mogli reći „to je za mene najbolje, jer meni koristi, meni čini dobro, bolje“. A zapravo se često izgubimo u šturom recenziranju proizvoda, eto, dobili smo ga, pa šta, idemo probati. Takav stav nije dovoljan. Nečije smeće je nečije zlato i obratno.

Ljubomorno sam čuvala tri mjeseca jedan poklon. Veliki poklon. Ne zato, jer je skup, cijena poklona je neprocjenjiva, već zato, jer sam znala da kroz taj poklon je moje najbolja prijateljica sa mnom u Rijeci, čak i kada nije. Vratila me u djetinjstvo i poistovjetila sam se s njezino troje dječice. Poklonila mi je L’Occitane adventski kalendar. Stajao ja na svom pijedestalu i iz svake prostorije sam ga mogla vidjeti. Jučer, 60 dana nakon Božića, sam povadila sve kremice, gelove, mirise. Naravno, već duže vremena koristim L’occitanove proizvod poput nezamjenjivih, baršunastih krema za ruke. Krema za lice. Balzama za usne. Svih linija. Kada bih baš morala izdvojiti neki od proizvoda, koje baš ne koristim to su sapuni. Stvar je navike.

Kao dijete sam svaki dan, bez varanja, otvarala po jedna prozorčić. Veselila sam se sutrašnjem danu baš zbog otvaranja prozorčića. Novi dan, novo iznenađenje. I u ovom postu neću pisati o sastojcima L’occitanovih proizvoda, cijenama, osjećaju na koži, ovo je post bitnoga: ljubavi i poboljšanju kvalitete života.

Vjerujem kako su sretni ljudi, najljepši ljudi. A još u sreću ukomponirajte prijateljsku ljubav i prikladnu kozmetiku. Koliko ljepote na jednom mjestu!

Čak i one dane u mjesecu, samo pogled na nama ženama nešto tako važno, a to je kozmetika, učinila je moje dane ljepšima. Rekla sam vam. Nije bitan sadržaj, nego kako on djeluje na ono što nama puno znači. A meni znači: ljubav, sreća i prijateljstvo najviše!

Tome služi kozmetika!

1 Comment

  1. Tanja says: Reply

    obožavam adventske kalendare! doduše do sad sam uvijek dobivala samo čokoladne:) možda naruči ovaj za ovu godinu?:)

Leave a Reply