Blogerica Tanja u gostima: Bez čega ne mogu živjeti…

London

Bok, ja sam Tanja i luda sam za putovanjima, čokoladom, mačkama i knjigama. O svojim putovanjima Europom i svojom opsesijom Londonom pišem na engleskom na svom blogu The Red Phone Box travels. Hvala Kristini što me ugostila na svom blogu 😀

Apsurdan naslov, zar ne? No, barem sam vam privukla pažnju. Oduvijek obožavam putovati. Svog prvog putovanja se i ne sjećam, a kako bih i mogla, kad sam imala par mjeseci i roditelji su me vodili kod majčine obitelji vlakom. Prvog internacionalnog putovanja se također ne sjećam. Ali, kad imate 4 godine prije ćete zapamtiti lov na žabe u potoku kod bake nego li posjet predivnoj Veneciji. Srećom, od tad sam posjetila Veneciju barem pet, šest puta i dobro se sjećam njenih kanala, crkvi i palača. Nisam baš puno putovala tokom djetinjstva izuzev školskih izleta i povremenih ljetovanja. Moja prva samostalna putovanja započinju tek za vrijeme studija. Italija, Grčka, Turska i Paris su samo neka od mnogobrojnih destinacija za vrijeme mog studiranja. Čuvala sam svaku kunu od studentske stipendije i studentskih poslića da bih mogla putovati. Putovala sam vlakom 36h, brodom 30h, spavala na aerodromu kad bih imala rani let da bih uštedila koju funtu/euro, jela Snickers umjesto ručka da bih mogla ostati još jedan dan na putu…i sve se to isplatilo. Imam mnogobrojna lijepa sjećanja i album pun fotografija sa svojih putovanja po Europi ako već nemam debeli račun na banci 😀

No, kroz  čitavo to razdoblje maštanja i sanjarenja o putovanjima imala sam samo jedan glavni cilj. Posjetiti London. Ne znam točno više kad sam se zaljubila u London. Vjerojatno oko 9 godine kad počinje moja opsesija svime engleskim. Krivim knjige i filmove za tu svoju slijepu ljubav. Tek 2006. godine sam prvi put vidjela London svojim očima. Vidjela i doživjela i zavjetovala se vratiti. I vratila se, čak 11 puta! Svaki put bih posjetila neka svoja najdraža mjesta i otkrila nova. Zadnji put sam bila u Londonu prošle godine, i to sama. U početku mi je falila moja najbolja prijateljica, ali onda me preuzela londonska čarolija i uživala sam. Čak sam srela Mr. Beana (glumac Rowan Atkinson) kako bezbrižno šeće svog psa u Hampstead Heath Parku. A naletila sam i na Oskarovku Emmu Thompson kako šeće istim tim parkom. Bez paparazza, bez ludih obožavatelja žena je šetala parkom sa svojom prijateljicom /bodyguardom? kao da je najobičnija osoba na svijetu. A što sam ja radila u tom parku? Tražila sam Kenwood House prikazan u jednom od najboljih romantičnih filmova svih vremena Notting Hill.

Sva ta putovanja su me mnogočemu i naučila. Da se snovi ostvaraju ako zaista radite na njima. Da je bitno planirati putovanja (život), ali da se unatoč i najboljim planovima svašta može dogoditi i da onda treba prihvatiti novonastalu situaciju. Dakle, putovanja su nepredvidljiva kao uostalom i život. Upoznala sam različite ljude s različitim interesima, ali sa svima sam imala nešto zajedničko: Svi smo mi ljudi i svi želimo ljubav i mir.

Međutim, 2016. g. je unatoč solo putovanju u London i Stockholm s mužem bila i dosta teška godina za mene i moju obitelj. Zdravstveni problemi koji su ipak prevladani ostavili su mi gorak okus u ustima. Izgubila sam pomalo i svoju želju i potrebu za putovanjima. Moja obitelj mi je najdragocjenija na svijetu i nadam se da će mi se ove godine ostvariti i dugogodišnja želja J Ne, nije riječ o putovanju oko svijeta (makar mi je i to želja). A tko zna, možda ove godine konačno odem i u Njemačku u koju još nisam stigla jer je uvijek neka druga država imala prednost.

Dakle, putujte, lutajte, istražujte! Ali samo ako to zaista želite! Uglavnom bavite se onim čime volite bilo to pečenje kolača ili putovanje ili igranje Candy Crush sage!

Tanja

The Red Phone Box Travels

Ps. Možda se sretnemo negdje daleko…a do tad ako trebate inspiraciju za svoja putovanja posjetite moj blogić ili Facebook stranicu, a i instagram je tu  😀 Hvala!

Kikdemirki: Obično pišem uvode, međutim Tanja me je ostavila bez teksta i svaka moja riječ bi bila previše. Svidio mi se Tanjin blog, i čitala sam i čitala i poslala sam upit za suradnju. tada me je zadivila Tanjina skromnost, a izvrsnost. Sve mi se svidjelo, i način komunikacije i postovi i fotografije, ali najvažnije Tanjina osobnost. Pratite ju, jer blog je izvrstan, a tek priče koje se radađaju…

 

 

 

Fotografije su u vlasništvu Tanje.

1 Comment

  1. Tanja says: Reply

    hvala:)

Leave a Reply