12 – vikend u kojem se nisam proslavila :)

Zabušavala sam i sad je 3 u jedan. Bio je buran vikend, ali nimalo maštovit po pitanju hrane, ali sa pićem se ne mogu požalit. Ako se udebljam, definitivno će biti od alkohola. Ne vodite se mojim primjerom. Rekla sam na početku, da neki moji primjeri nisu za primjenjivanje.
Petak – pleši sa mnom
Dan četvrti krenuo dobro, aktivno, zadnji dan radnog tjedna, umor me je lagano dohvatio i danas sam odlučila kako je zadnji dan proteina. Veselila sam se zapravo petku, jer poslije kiše dolazi sunce i dolazi izlazak.
Hrana:
          6 muffina
          2 kotleta
          Zob s jogurtom i umjetnim sladilom
          Nes od vanilije
          2 kave iz automata
          Voda
          Bombon za dijabetičare
          3 čaše žlahtine
          Jedna južnjačka lime
          2 Jamnice sensation
Zgriješila sam sa cugom, i to jako, ali jednom se živi i ovo je živi dokaz kako jednostavno treba živjeti, biti opušten i disati punim plućima. Hrana nije bila maštovita, ali umor je uzeo svoje i ne smije se dozvolit kolaps. Ja sam danas bila na rubu. Vjerovali ili ne, spasio me je moj kolega Bruno s bombonom za dijabetičare.
Od samih aktivnosti sam šetala Roka, veliki krug te plesala, plesala i plesala. Joj kako volim sve ritmove, ja sam malo ciganče koje kad čuje glazbu samo krene, same noge krenu ne brinući tko sjedi u mom krugu. U tri sam poljubila krevet i Roka za laku noć
Subota – vrtlarica Kristina
Relativno rano sam se probudila s obzirom kako sam kasno legla i bila umorna. Vidi se kako me je rđa ulovila, kukove sam osjetila da bi čovjek pomislio da sam svašta radila, a ne samo plesala. Na žalost, samo plesala. Nisam jela! Greška moja br. 1. Uvijek doručak jesti!!!!! Rastrčala se na kavu, tržnicu (naravno cvijeće) i centar za kuću. Roko je bio moj vjerni pratilac i kako je on skapavo od žeđi, ja od gladi. Na brzinu sam napravila ručak u 5 min, i zaspala. Slomilo me je.   Glava mi je pucala po šavovima.
A nakon toga ubacila u šestu: auto oglancala izvana i iznutra, vrt pokosila, i brinula se za biljke. Nekoliko sati turbo akcije. I šećer na kraju ples vani.
Hrana:
          Salata (zelena salata, riga, mozzarela, 2 hrenovke, sok limuna, 2 jaja)
          Zob s jogurtom, sjemenkama lana
          Nes od vanilije
          Instant kava iz Turske
          2 južnjačke limete
–    2 rakije od cimeta
          2 jamnice sensation
          Voda ogromne količine
          Limunada prirodna (iscijeđeno pola limuna, voda)
Nedjelja – I love icecream
Danas bi ubila za sladoled. Ali sam izdržala. Nisam pokleknula. Bila sam vrijedna i udostojila sam si skuhat nešto više od jaja. Jednostavno mi se nije dalo kuhat. Kada stalno jedem sama, nije mi ni bitno, niti imam neku motivaciju za kuhanje. Danas se nikako nisam mogla odvojiti od kauča, opet me je glava boljela. Vjerojatno od previše spavanja, s obzirom kako inače spavam samo po par sati. Pošteno spavanje od 9 sati je uzrokovalo stres organizmu.
Hrana:
          Piletina s povrćem (miješano ledo povrće kukuruz, mahune, mrkva, grašak i tko zna šta još, kapula)
          Zob, jogurt i lanene sjemenke
          Jaja s dehidriranom šunkom
          2 turske kavice instant
          Voda

Hodala s Rokom do Trsata i natrag. Obavljala kućanske poslove. Bilo je malo stresa. Jednostavno ne volim nedjelju. Taj mi je dan toliko depresivan. Stalno sam sama s Rokom, svi su negdje, i jednostavno samo želim da taj dan prođe. Tako da je divno čudo, da izdržim dijetu nedjeljom, i da ne krenem impulzivno jesti od dosade. Međutim, izgleda kako je moj karakter jeb**** nego što sam mislila.

Ne nema potrebu za intimnom ispovijesti ovdje na blogu, nego samo pokušavam pokazati kako sam ja čovjek od krvi i mesa. Kako je normalno imati uspone i padove i kako su emocije najprirodnija ljudska stvar koja ponekad može utjecati na našu potrebu za jelom. U trenutku kada se emocije mogu iskontrolirati i shvatimo kako u točno određenim slučajevima samo instinktivno jedemo, tada samo napravili već pola posla.
Dakle, ja ne jedem impulzivno nošena emocijama, već fizičkom gladi. Do te faze je trebalo doći. Nisam nit rekla kako je jednostavno. Radeći na skidanju kila, paralelno mora se raditi i na mentalnoj snazi.
Kada sam skidala svojih prvih dvadeset, shvaćala sam svakim danom sve više kako mi je draži osjećaj kada vidim svoj odraz u zrcalu, nego trenutni osjećaj koji mi hrana daje.

Leave a Reply