12 – Koji je broj bio danas?

Danas je bilo prvo vaganje. Za one koji ne žele čitati odmah ću otkriti bilo je – 3 kg na vagi. Očekivano. 
Uglavnom voda i otpadne tvari iz organizma. Sada prelazimo s vježbom na masnoće, ali put je dug. Ovako brzo ide samo na početku te ne budite uvjereni kako će stalno biti ovako, svakog tjedna. Koji tjedan se neće nit pomaknuti za milimetar kazaljka ili se neće niti gram smanjiti broj na digitalnoj vagi.
Međutim, prije samog pisanja ovog posta, naletjela sam na odličan članak o tome što vaga vam ne može pokazati.  U nastavku donosim link na Naturelu, gdje je članak naslova „ Šest stvari koje će vaša osobna vaga prešutjeti“
Ove dane sam pisala šture izvještaje, međutim promjena načina prehrane, sve dijete, u načelu su vođeni emocijama. Ma koliko mi šutjeli o tome ili ne željeli priznat.
Različite emocije na s tjeraju na promjene u životu. Nesretna ljubav, nezadovoljstvo partnerom, loš posao, djeca , zdravlje i nedovoljno vremena za sebe… mogla bih nabrajati u nedogled.
Jedno je sigurno, samo sami možemo promijeniti sebe. Nema vanjskog motivatora koji će nas natjerati da krenemo nekim drugim putem. Može nas potaknuti, ali stvarna motivacija je jedino u nama samima.


Promjene se ne događaju same, jer činjenica je, ako si sam ne pomogneš, niti Bog ti neće.
Od svih promjena gdje zavisimo o drugima, promjena načina prehrane, skidanje kila je jedna od promjena gdje ovisimo jedino i isključivo sami o sebi. A sebi želimo najbolje. Sve ostale zavisne promijene će se krenuti same odvijati ukoliko okolina osjeti naše zadovoljstvo.  O ukusima se ne raspravlja, ali unutarnje zadovoljstvo i unutarnja ljepota su privlačni svima bez obzira na ukus.

Kako zračiš, tako privlačiš.
Za početak novog tjedna predlažem vam introspektivu vas samih. Pronađite u sebi ono što vas čini nesretnima, što želite promjenit, izgubit, dodat, i razmislite, je li doista to one nešto „krivo“ ili ste samo trenutno upali u krivi mood. Ako zaključite kako baš TO se mora mijenjati, napravite strateški plan i krenite, zamislite, maštajte i vizualizirajte i krenite malim korakom. Sve je dostupno. Nećete se niti okrenut i već ćete biti na pola puta. Ako ne probate, nećete ni znati da li možete uspjet.

Ja se najviše u životu bojim pitanja u glavi: „šta bi bilo, da je bilo“ i zato možda i radim gluposti u 80% slučajeva, ali onih 20% vrijedi život.

Leave a Reply