Recenzija: Uriage Roseliane CC Cream Universal Tone

Vjerojatno vam je promakla jedna stvarno fenomenalna CC krema koja je zaslužila svaku pažnju.

Robna marka: Uriage

Grupa robne marke: Roseliane

Proizvod: CC Cream SPF 30

Boja: Universal tone

Volim kozmetiku gotovo kao svaka žena, ali kao što sma napisala u jednom od mojih postova, nije mi dovoljno pakiranje i prvi umjetnički dojam, već sam zahtjevna korisnica koja kozmetičke proizvode koristi na sportskim natjecanjima, gdje nemam priliku konstantnog popravljanja šminke i dorade. Dakle, meni dekorativna kozmetika mora biti postojana cijeli dan. O fotografiranju ne moram niti govoriti.

Uvijek sam nekako bila pobornik lakših struktura, odnosno linija koje imaju svoju povijest u kozmetici i ne nužno moraju imati ulogu „gletanja“ lica poput Photoshopa.

Danas mi je ovo već niti sama ne znam koja tuba, ali idemo najprije s problematikom.

1) KUPOVINA – Kremu je jako teško naći za kupiti. Prošlo ljeto sam obišla cijelu Rijeku i nije u jednoj ljekarni je nije bilo te sam ju morala naručiti. Kupovina prije toga zahtijevala je moj odlazak u Zagreb. Dakle, nije toliko popularna među kupcima.

2) NEZNANJE DJELATNIKA LJEKARNI – No, i sami djelatnici u ljekarnama ne znaju za nju, tako da često nude alternativne proizvode istog brenda koji nisu navedena krema. Važno: ova krema ima samo jedna univerzalni ton (možete vidjeti original pakiranje i tubu na fotografijama) i tubica nije mala, već ima 40 ml.

3) JEDAN TON – Nemogućnost testiranja dovodi opet ovu kremu u nepravedan položaj, testera nema, barem ih ja nikada nisam dobila. Riskirala sam. Krema se stopi s vašom prirodnom bojom tena, prekriva crvenilo, i hidratizira kožu, tako da ne ostaju neravnomjerne fleke po licu. Gotovo uvijek sam ju koristila bez ikakve podloge drugih krema. Nije potrebno.

Što se tiče negativnih strana, to bi bilo to.

A pozitivne…. Sve ostalo.

KOŽE IZGLEDA SVJEŽE / NIJE MASNA – Za izradu kreme koristi se termalna voda Francuskih Alpi, iako većina nas ne čita sastojke, ali dobro je znati. Bogate je strukture te odmah po nanošenju koža postaje mekana. Nisam primijetila mašćenje kože.

KREMA JE DOVOLJNA – Volim jednostavne proizvode, gdje ne moram koriti još deset drugih da bih postigla efekt koji želim, a uvijek mi je namjera izgledati svježe, bez onog osjećaja „žbuke na licu“ i kako se stalno fotografiramo, izgled lica na fotografijama mi je jako važan. Nisam umišljena, iskrena sam. Svatko od nas želi izgledati lijepo. Tako sam i počela intenzivnije razmišljati o kvaliteti iste, jer sam konstantno dobivala komplimente kako mi ten na fotografijama izgleda dobro.

U POTPUNOSTI PREKRIVA CRVENILO – Napominjem, kako veće nedostatke pokrijem korektorom, jer CC krema ima dobre pokrivne moći, posebice za crvenilo, ali ako je koji prištić ili ranica, umjesto tapkanja kreme na to mjesto, ipak se poslužim korektorom. Crvenilo u potpunosti mi prekriva.

OPORAVLJA KOŽU – S obzirom kako mi je ovo već niti sama ne znam koja tuba, peta, šesta, krema obnavlja kožu i umiruje je, s obzirom na hidratizaciju, riješila mi je probleme perutanja kože oko nosa.

BOJA – jedna jedina, tu sam bila skeptična, i da budem najiskrenija, niti sama ne znam kako sam kremu kupila, jer nitko mi je nije u ljekarni posebno predstavio, ali kako u pravilu uvijek rađe koristima lakše strukture pudera na licu, a neko vrijeme već isprobavam CC kreme, mislim da mi je tako pao odabir na Uriageovu, a do tada nisam bila koristila niti jedna njihov proizvod osim termalne vode.

MIRIS  mirisa gotovo i da nema. Vrlo je blag i fin.

Cijena samog proizvoda iznosi oko 165 – 170 kn. I u pravilu dođem s tubom ili kutijicom i tražim ljekarnu da mi je naruče. Budite ustrajni, definitivno se može naručiti. Vrijedi svake kune i moj je odabir br. 1 za svakodnevno korištenje na licu.

TRAJNOST – kako sudim i znojim se, ten opstaje ujednačen cijeli dan, što mogu dokazat i svim fotografijama sa suđenja od jutra do večeri. Nemam šta tu dodat.

Moj 5+ proizvod kojeg preporučam. Kada ga prvi puta koristiti, nemojte napraviti grešku i uspoređivati ga s teškim puderima – Uriage CC krema nije puder, ne betonira lice, već licu daje prozračnost i svježinu te uklanja crvenilo te ten postaje ujednačene boje.

Leave a Reply