…pa dobro, jeste li svi poludili…

Pa dobro jeste li svi poludili. Moram započeti ovaj post upravo ovako. Iskreno, mislila sam kako sam ja ispala iz tračnica, ali kako stvari stoje moja uvjerenje su još uvijek vrlo pravocrtno usmjerena.
Pa dobro muški rode, jesu li majčine skute neophodne, upotreba pincete kao igranje bojicama u dječjem vrtiću. Gdje li se izgubila muška muškost?!
Niti sam feministkinja, niti sam hejter muškaraca. Baš naprotiv. Vrlo sam svjesna kako mi žene ne možemo bez muškaraca, a ni oni bez nas. I ne bih niti željela.
Ali… (veliko ALI) kada mi je danas prijateljica izrekla rečenicu: „Draga moja, mi smo muškarci“, stresla me je kao da sam s kruške pala. Ma s bukve i bukva na mene. Odjednom sam postala svijesna njezinih riječi. Da, imamo generalni problem. Žene su postale smioniji muškarci od muškaraca.
Krenimo nabacivanjem samo nekoliko glupih primjera tipično „mama zna najbolje“ muškog ponašanja.
Dovršavajte stvari – zar ste stvarno izgubili muda negdje po putu?! Jel ti se sviđa žena – priđi i pozovi na piće, nemoj gledati kao kakav voajerski manijak. Većina žena ne grize. Eventualno te može lijepo odbiti, a možda i ne… i čarolija kreće.
Ali kako su muškarci postali manji od makova zrna, budite bar toliko veliko zrno, ako vam žena priđe, a ne sviđa vam se, da ne trčite mami u skute, već da na pristojni način odbijte i kažete vrlo zrelo i razumno kako nije vaš tip. Već sam rekla, nitko se ne sviđa svima, čak niti čokolada se ne sviđa svima.
Frajeri prestanite biti kreteni i ostanite frajeri. Ako se žena ne sviđa tvom frendu, zar je to bitno?! Ili kao neki beskičmenjak odmah ju razapneš na križ, samo da bi bio faca. Vjeruj mi, i frendovi ćete više cijeniti, ako pokažeš kičmu i zube. A već ste svi dovoljno stari, da znate kako „o ukusima se ne raspravlja“ nije samo floskula već činjenica.
I već u osnovnoj ste naučili, da ne želi svaka žena s vama u krevet, ako je prijateljski raspoložena ili jednostavno dobre volje, što većina procijeni kako se ona bez pogovorno loži na mušku alfu bez premca. Đizus! Katastrofa! Pa mi se samo dobro zabavljamo, što bismo činile i da su s nama časne sestre.
No, nekako se uvijek vraćam na završavanje stvari. Tužno je pumpati si jebeni ego držeći ženu na tankom ledu, s jedne strane je ne želite s druge strane umirete za njezinim poljupcima, pa opet izigravate frajere i tako u nedogled, u beskonačnost, u krug. Psihijatrija! Žešća! Uz sve prisutne mesengere, vibere, whats upove… i ostala čuda modernog komuniciranja. Budimo realni, seksajte se samo s telefonom. Žena nije virtualna tvorevina, iako bi puno mamica baš to poželjelo.
Gdje su nestali muškarci koji voze cijelu noć, samo da ti kažu da te vole?! Oni kojima nije problem se javiti ni s vrha Nepala pokušavajući na tandrkalicu od telefona k’o u starim filmovima izvrtiti pozivni za Hrvatsku. Gdje su muškarci koji su dovoljno jaki kako znaju da poraz ne ubija, već jača, a pobjeda je samo sastavni dio života. Sjećam se kako ne baš dugo unatrag mi cure smo prepričavale što nam se kojoj desilo, kako se frajeri bez problema nazvali u tri u jutro kako su ispod naših prozora samo da bi nas vidjeli i poljubili onako snene, najljepše bez brdo šminke i u piđamama. Gdje su nestali buketi cvijeća poslani na posao i čokolatine?!
Draga moja, ti s kojom sam večeras dijelila sve ovo napisano. Nemaju muškarci više muška muda da budu izravni i iskreni u nakani da ne izgube svoj ego, pogubili su sami sebe.

 

Znam da postoje oni koji će piti Coca – Colu za tebe, kupiti ti roze Tomsice, iako znaju da već imaš pet pari, ali eto, baš tu boju nemam. Znam da postoje muškarci koji ti pijani pjevaju na uho i izjavljuju ljubav (ponovi to trijezan). Znam da postoje muškarci koji pričaju kako im se ne sviđaš, a ne skidaju pogled cijelu večer s tebe. Znam, da postoje muškarci koji su mamini sinovi, ali mama je samo mama. Znam, da postoje muškarci kojima drhte ruke kada trebaju okrenuti broj telefona i vjeruju u srodne duše. Znam da postoje žene koje su prekrasne i same, jer su se prije navedeni muškarci sakrili, nestali ili postali ne muškarci.
Bolje da vodimo ljubav, nego da se skrivate iza slabosti ega.

 

Za sve muškarce koje cijenim i sve moje prijateljice, koje se igraju skrivača…

Leave a Reply