Opatijski sex & the city – Epizoda 3: “Guske u magli i ovca”

Igrom slučaja danas je bila magla nad Kvarnerom. Taman kao da su sve guske čule kako će sljedeći naslov biti „Guske u magli“, kao da je procurila informacija s naše kavice u ponedjeljak u Mimozi. Dora je završila i sva događanja na Dori, oko Dore, ispod Dore , nad Dorom. Iznosile smo haljine, šminkice i štiklice. Mi bar jesmo, ali pojedine guske nisu. Bože, daj krila onima što misle da su visoko, da vidim i ja kako guske lete. Tako bi se dalo opisati posljenjih par dana. Puno osmjeha, malo stvarnog smijeha, a ega razine gusaka u neograničenim količinama. Guske, gusani… pa nek im naš Roko posudi ta anđeoska krila, kako bi imali načina letjeti.

Ekipica Opatijskog seks i grada bila je na svim događanjima, pojavila se u svim izvještajima novinara, na televiziji. I nek’ crknu zavidnici, svjesne smo kako smo praćene, čitane, pa makar nas konstantno optuživali za nemoral i prekratke haljine. Brate mili, nikad dužu haljinu nisam imala, čak sam i gazila po njoj.

Ponedjeljak, Samantha je kasnila, Carrie je snimala nekakve prizore iz opatijskog života, Miranda je zbrajala i oduzimala sve obveze koje ima, a bila je bitna samo jedna, Charlote je u mislima bila još na svome kauču. „Cure, jeste vidjele slike?“ – Charlote je listala po mobitelu. „Da vidjele, odlično izgledamo, blistamo na crvenom tepihu.“ – Samantha uzvraća. „Bile smo primijećene, na televiziji i puni su nas portali“. – Carrie komentira. „Da, i usta gusaka, kako imamo prekratke haljine za žene u našim godinama.“ – Charlote nastavlja. Praslule smo sve u smijeh. „Nova kolumna je zraku: Guske u magli.“ – Carrie komentira niti ne sluteći kako će dan kasnije cijeli Kvarner biti okupan u magli, a gusaka na izvoz. Sve pogubljene. Posebice se curama zamjerila jedna, koja je čvrsto mužića sa svojih 50.g. držala za ruku, jer joj se izmicalo tlo pod nogama od neukusa njezinog vlastitog odjevnog stila u potpunosti ne primjerenog niti mjestu, niti vremenu. I mora držati čvrsto mužića, jer u protivnom peradarnik bi mogao ostati bez glavnog gusana, koji bi se prošetao do kokošinjca. A da, drage moje dame, tako to ide. Ne morate vjerovati na riječ, probajte. Nemojte se žaliti kako vas nisam upozorila. Gusani vole avijaciju s ljepšim bojama i većim rasponom krila, pa vi ne trenirajte let ili se samo i dalje smijete našem Roku. Bolje bi bilo da posudite ista.

„Pjesme su bile bez veze. Bolje bi bilo da mi napišemo pjesmu i snimimo. Kako ćemo se zvati?! Kamelije? Magnolije?!“ – Carrie se zafrkava. „ Opatijske maćuhice!“ – Charlote ko’ iz topa izvaljuje. „Evo, sljedeća Dora je naša. Opatijske maćuhice“- Samantha se smije od srca. „Naravno. Imamo i tko će nas upjevati, i haljine od koga ćemo dobiti, pa biti ćemo popularnije od pola ovih pjevača.“- Miranda se nadovezuje. „Eh, da, a koliko će naših gusaka biti ljubomorno“- Charlote nije izdržala.

I ništa se spektakularno nije desilo. Za sve one koji su se pitali čemu smo se od srca smijale, a bio je ponedjeljak, početak radnog tjedna, smijale smo se guskama u magli kojima ćemo posuditi Rokova krila. Nismo niti slutile kako će se nebesa složiti s nama i spustiti maglu, kako bi se guske zapravo pokrile i nestale.

Drage žene, ne budite dio peradarnika, Rokova krila su dio kostima za nastup, a ne krila za let u visinu. Dragi muškarci, kada vas žena snažnije stisne za ruku, to je samo znak nesigurnosti, jer žena kada je sigurna, korača smiono s podignutom glavom i niti jedna muška ruka joj ne treba za oslonac, jedino ako se spotakne na lošem asfaltu u visokim potpeticama.

I jedna izreka kaže: Pazite koga susrećete na putu prema vrhu i kako se odnosite prema istima, jer biste te iste ljude mogli susresti prilikom pada. Ne daj Bože da vam sudim. Ja sudim samo sport, a ne ljude.

Ali kako ne bi završili s guskama…, svima je jasno kako se svaka ovca može popeti na vrh brda, ali i dalje će samo blejati.

Leave a Reply