Oda metli

Volim onaj oduševljeni osjećaj, kada kupiš neku stvar i baš to si želio i baš to nije najjeftinije, ali ideš grlom u jagode i kupiš, jer ti onaj unutarnji glas, svi leptirići kažu da to pripada tebi. Ovo je priča o jednoj metli. Ljudi bi pomisli kako pišem o najnovijem kozmetičkom proizvodu kojeg želim recenzirati, ali prioritet je dobila metla. Jedna obična, ali meni stvarno posebna metla.

Od kada je krenula reklama na tvu meni je nešto zatitralo. Viledina DuActiva, najsuplja tu nama na tržištu, ali ima jedna spužvasti dodatak koji skuplja dlake, dlačice, mucice po podu i naravno mete obično. Odmah mi je pala misao na moju dugu kosu. Te moje kose posvuda, pa i po podu. I nakon nekog vremena reklama s tvea je nestala. Tada sam u trgovinama počela primjećivati od svih metli baš tu. Uzela je u ruku, opipala i razmišljala, šta baš trebam na nju potrošiti toliko novaca. Čovjek bi pomislio da košta milione. U Konzumu je cca 100 kn s kratkom drškom, u DM-u je cca 60 kn samo metla + 18 kn dugi Viledin štap. I našla se ja u DMu s mučkim članom kućanstva i on onako muški me pita. „Ej, od svih metli, pa daj mi objasni zašto si zapela baš za ovu.“ Skoro sam mu odgovorila, jer mi je lijepo prijevozno sredstvo. Naravno, nisam imala niti jedna suvisli odgovor, a volim da mi je kuća uredna, čista, pometena, ali logično to može svaka druga metla. Smislila sam neku nebuloznu priču, kao da prepričavam oglas iz novina. Puko čovjeku film i uzme on tu metlu i dršku i otiđe na blagajnu. Doslovno mi čovjek poklonio metlu, kako god da to shvatim.

Ponosno ja montiram dršku na metlu i odložim. Brate mili, kao da sam stavila svetačku ikonu, a ne metlu. I dođe dan, uhvatim ja tu svoju čarobnu metlu u ruke i krenem mesti. Metem ja metem, čudim se nema ništa na podu i pogledam taj spužvasti dio na metli koji je doslovno skupio apsolutno sve sa poda, osim naravno mrvica, ali sve ostalo dlakasto je bilo kao u kuglici, spojeno na dnu metle. Moj jedini zadatak je bio skinuti taj mucasti dio i baciti ga u smeće. I ok, mrvice pokupiti. I drugi i treći i n-ti put ista stvar.

Oduševljena sam. Koliko je jedna metla me razveselila, već me dugo nije niti jedan jedini kozmetički proizvod. Kako ovo nije plaćeni oglas, niti išta slično, slobodno mogu napisati zadovoljstvo Viledinim metlama, četkama i četkicama za čišćenje. Do sada, a imama staž čišćenja svih ovih godina, do sada su bile najdugoročnije i najkvalitetnije.

Sada mi samo preostaje dati neko ime toj metli i družiti se s njom s onim radosnim osjećajem, kao da imam novi sexy ruž za usne. I ona je crvena.

Skupljanje nećistoće na metli
Odvajanje nečistoće u komadu

 

 

 

 

 

 

Cijena: cca 80 -100 kn ovisno o trgovini
Ocjena: 5*

Leave a Reply