Lajkam, jer mi se sviđa i ne postoji drugi razlog!

Cijeli vas život netko pokušava naučiti kako treba čitati između redova. Doslovno se čovjek treba pretvoriti u babu gataru i čitati misli. Niti ciganke koje čitaju budućnost za 5 kuna vam ne bi smjele biti ravne, a kristalna kuga „must have„ gadget.

 

U nekoj godini sam shvatila, kako u svom životu ne želim živjeti tuđe drame. Kako je moje vrijeme dragocjeno, kako znam reći „ne“ i kako jasno i glasno znam reći i napisati što želim.
Kada bi davala profesionalni savjet mladima, naučila bi ih kako se nikada nećete svima svidjeti i kako svaki proizvod ima svoga kupca. Ne slažem se s izrekom prijatelja treba držati blizu, a neprijatelja još bliže, jer šta se dešava, ako nemaš neprijatelja?! Umanjuješ vrijednost prijatelja?! Moji prijatelji su meni važni i zato su prijatelji. Zato sam odlučila si odavno pojednostaviti si život.
Kažem što mislim. Uvijek. Radim što volim. Lajkam ono što mi se sviđa, bez fige u džepu ili zato jer moram. Lajkam ono što mi je po guštu, atraktivno i u skladu s mojim stavovima. Lajkam isključivo iz navedenih razloga, drugi ne postoje. Moji stavovi su nastali kao plod učenja i iskustva. Moji su i hvala drugima na njihovima, ali ja volim svoje. Veseli me tuđi uspjeh i volim učiti iz tuđeg uspjeha. Generalno volim učiti. Strah mi je dosadan. Pričam istinu. Volim pomagati ljudima, ali i reći im da kužim kada me muljaju. Vidim i razumijem više od onoga što govorim. Elitista sam – biram ljude koji meni pašu, a ne koje mi drugi hvale. Akademske titule mi predstavljaju segment nečijeg karaktera, a ne cijelu sliku. Impresioniraju me stvarni autoriteti. Volim pametne frajere koji imaju nešto za reći više od raspoznavanja cuge na šanku. Konstruktivna kritika je uvijek dobrodošla. Jasna mi je razlika između konstruktivnog i zločestog. Ambicioznost smatram vrlinom, a ne manom. Dobrota i zloba su ljudski osobni odabir, kao i istina i laž. Volim logiku i matematiku. Marketing mi je strast. Sposobne žene smatram sposobnima sve dok svoju sposobnost ne podijele s onima kojima je potrebno, onda postaju čarobne. Volim se smijati. Umjetne volim samo trepavice (i cice, ako nekome trebaju). Ljude volim prave. Kada želim saznati šta je pjesnik htio reći, pitam pjesnika ili nikad ne saznam. Važno mi je što ja mislim sama o sebi, što drugi misle o meni, to je njihov problem. Štikle su mi drage isto kao i japanke.
Uspjeh je ono što me čini sretnom, pa makar se radilo o smrzavanju na vrhu Učke.

 

 

Lajkam, jer mi se sviđa i ne postoji drugi razlog!

Leave a Reply