Kosa ljubavi za djecu kojoj je potrebnija nego meni

Kao što većina zna, prošle godine pokrenula se akcija darivanja kose za bolesnu djecu “Kosa ljubavi”. I ja sam sudjelovala.

Imala sam baš dugu kosu, jedva sam vrhove šišala koliko sam bila opsjednuta njom. I eto, čula sam na TV-u za tu akciju, ali nisam ni pomišljala da to uradim. I tako, dođe meni neka misao u glavu „pa Gabrijela, imaš puno ma šta puno, previše kose, a tamo neka tvoja vršnjakinja zbog bolesti nema tu mogućnost kao ti, pa zašto joj ne bi darovala?!“. I tako sam razmišljala iz dana u dan. Odlučim se, dođem kod svoje (moram je spomenuti) uvjerljivo najbolje frizerke na svijetu svjetova Lidije Šarac, i opet odustanem, ošišam samo vrhove. Vratim se kući, ono baš nezadovoljna. Nakon dva dana, odlučim ponovo otići do Lidije. Kontam, ošišati ću se danas, pa kud puklo da puklo! To je bilo 1.3. koliko se sjećam. I Lidiji je bilo teško, tražila šećera i vode, nije mogla vjerovat ?. Ja sam ono bila sva uzbuđena…

Ošišala sam se, napokon! Ponosna sam na sebe, još kad mi je Lidija rekla da je to najduža kosa koju je šišala za darovanje (tada). I tek onda sam osjetila neko olakšanje, sreću. Znala sam da ću s tom kosom usrećit nekoga, kome je ta sreća uskraćena. I sebi sam dosta olakšala time, lakše mi je za održavati i dobro mi je došla nova promjena, većina mi govori da mi je ovako ljepše i nemam želju da je ponovno pustim. Gledajući, shvatiš koliko si zapravo sretan zato što si prije svega zdrav. Shvatiš, koliko je lijepo pomagati drugima, koliko se poslije osjećaš sretno i ispunjeno. To je nezamjenjiv osjećaj i ne može se ni sa čime mjeriti. I zapamti, tvoje sitnice nekome mogu uljepšati dan, mjesec, godinu pa i cijeli život. Bitna je vrijednost tih “sitnica”. Uvijek, težite tome da pomažete drugima, na bilo kakav način. Osmijeh izmamljen na licima svojih bližnjih, najveće je blago i ne košta te ništa. Svaki dan, udijeli nekome osmijeh, bio to neki slučajni prolaznik ili poznanik, nasmiješi se! Budi pokretač sreće ?. Akcija “Kosa ljubavi” je uspješno završena i odazvao se ogroman broj ljudi, a ja sam ponosna što sam mogla biti dio ove akcije i što sam sigurno svojim naizgled malenim doprinosom, zapravo učinila dobro djelo i nadam se nekoga učinila sretnim. ?

 

Leave a Reply