Ja sam Gabrijela iz Hercegovine i moja je srijeda :D

Evo, Kiki me predstavila, mogu početi. Moja je srijeda.

 

Da se unaprijed zahvalim svima koji budu čitali, a posebno se zahvaljujem Kiki na tako divnim riječima upućenim meni, te što mi je dala priliku da postanem dio njenog bloga. Ja sam već planirala jedan od svojih postova posvetiti njoj, pa evo, da krenem.

 

Kako sam ja to upoznala Kristinu?! Kada sam je prvi put vidjela?! Kako sam je zavoljela?!  Mnoštvo pitanja koje sabirem u glavi.

Prvi put sam je vidjela na TV-u, bila je na Farmi. Nikad nisam imala običaja to gledati, iskreno. Al’ eto, nešto me
vuklo, da baš tu prvu epizodu pogledam, i vidim ti ja tamo jednu plavušu, nekako mi se svidi njeno ponašanje, njena komunikacija s drugima, njen pristup, njen izgled i samo zbog nje počnem gledati Farmu. Pratila sam je tako, iz dana u dan, sve dok nije ispala. Bilo mi je žao, jer sam odmah na početku vidjela tu upornost, dobrotu i iskrenost u njoj. Vjeruj mi, nije kao ostali, ima nešto čarobno i posebno u toj plavoj ženi.

I tako, prestanem gledati. Nema Kiki, nema ničega.

Fajrunt.

Sjećam se da sam listala po netu o njoj, googlala, tražila, i nađem njen Facebook profil.

Dodala sam je, i prihvatila je, zna se, dobra je to žena. Tako sam joj na neki način bila bliže.

Skupim hrabrosti, javim joj se.

Ne sjećam se baš svih detalja našeg razgovora, ali sa sigurnošću mogu reći da mi je na svaku poruku dala lijep odgovor. Uvijek nađe vremena, uvijek i za svakoga. Dogovorile smo se tako da će nekad doći i u ovu našu Hercegovinu, čekam taj dan s nestrpljenjem. Iz dana u dan me sve više i više oduševljava.

Vjeruj mi trebaš je upoznat. Nije od onih osoba koje lako odustanu, predaju se.

Pajdo moj, ovo ti je žena lavica, bori se za sebe. Ne mogu ti nabrojati koliko je uspjeha postigla, sve zato što je uporna i ustrajna. Volim je baš ovakvu kakva jest. Pogledaj joj oči, iz njih izvire pregršt dobrote, shvatiš odmah da je to jedna neiskvarena i iskrena osoba. Pa sad, skreni svoj pogled na njen osmijeh, ima li ljepšeg? Složit ćeš se sa mnom da nema.

Ta osoba je primjer svima nama kakvi trebamo biti. Uvijek je spremna pomoći, udijeliti savjet i sve što je potrebno, izvući iz čovjeka ono najbolje.

Jednom prilikom, rekla je da je daleko od najbolje. Ja se ne bih složila sa njom, jer je najbolja osoba koju sam upoznala. Ona je jedan nebrušeni dijamant. Treba je čuvati, jer je rijetkost.

Na moj prvi dojam, čini se takva.

A prvi utisci, nikad ne varaju.

Često znam zamišljat naš susret, i u zadnje vrijeme glavna je tema mojih razgovora. Eto, i to ti je neka vrsta ljubavi. Neke tamo nedefinirane. Lijepo je znati da postoji. Ona je izvor pozitivne energije i kreativnosti.

 

Kako da ti je još opišem, čitatelju dragi?!

Mislim da će na ovo pitanje, najbolji odgovor dati riječi Miroslava Mike Antića:

” Ja ti neću reći što je ova zvijezda čudna, sjajna. Kad je nađeš- sam ćeš znati. Sad je tajna.” 

 

S tim stihom bih završila, sve vas pozdravljam do sljedećeg čitanja!

Vaša Gabrijela iz Hercegovine

 

***Fotografije su iz moje osobne arhive te arhiva Nove Tv – Farma.

Leave a Reply