Čitajte knjige

Kako je zemaljska kugla postala okupirana tehnologijom, sve češće se zanemaruje čitanje knjiga. A
ja sam
baš ljubitelj tog hobija. Obožavam knjige!

Iako danas možete i na internetu pronaći mnoga djela, mnoge romane, i sve što vas zanima, i pročitati, ništa ne može zamijeniti onaj osjećaj, kad lijepo sjedneš, držiš knjigu u rukama, čitaš na glas i polako uroniš u taj svijet. Počneš čitati i ne možeš prestati, vuče te nešto da do kraja pročitaš. Vi ljubitelji čitanja, znate o kakvoj čaroliji govorim.

Mislim da je čitanje knjiga nešto jako dobro, možemo s time obogatiti svoj rječnik. Evo za svojih 16 godina, pročitala sam stvarno dosta knjiga ( hvalite me usta moja). Jednostavno uživam u tome. Nakon napornog dana u školi, ja dođem doma, i odmah uzimam neku od knjiga i čitam, i na taj način se odmorim. Nekako volim više knjige od filmova, evo sad onaj film „Greška u našim zvijezdama“, nisam ga htjela gledati dok knjigu ne pročitam, zanimljivije mi je čitati nego gledati. Ah, šta ću, čudakinja hahah. Kad sam već spomenula „Greška u našim zvijezdama“, svjetski bestseler, znate svi sigurno za njega, to mi je jedna od najdražih knjiga. Autor je John Green. Knjiga je toliko emotivna, da bi i kamen proplakao kad bi nešto takvo pročitao. Nakon tog čitanja, shvatiš koliko si zapravo poseban. Shvatiš, koliki je dar ŽIVOT. Shvatiš što znači biti zdrav. A za one koji ne znaju, radi se o jednom paru (Augustus i Hazel) koji boluju od raka. I ono vidiš kako se lijepo nadopunjuju, jer ih povezuje neko njihovo shvaćanje života i njihova bolest. Ali ipak, ovo nije knjiga o smrti. Ova knjiga piše stranice o pravoj i istinskoj ljubavi. O tome da ne trebamo biti savršenog izgleda da bismo doživjeli malu vječnost s nekim, puna je osjećaja. Pročitala sam je tri puta, i nikad mi neće dosaditi. I tu vam knjigu, ukoliko niste pročitali preporučujem.

Možete i pročitati nešto od Lindsey Kelk. Ja sam čitala Volim Pariz, volim Hollywood i to. Stvarno su vrh romani. Također, knjiga „Ničija“ od Vesne Dedić je savršeno djelo. Kod nas je nema, ali ja sam čak dvije dobila od prijateljica iz Beograda. Knjigu nisam uspjela u cijelosti pročitati, ali tvrdim sa sigurnošću da je predobra. Uglavnom je to knjiga o zaljubljenosti, priča o raznim greškama koje se naprave u strahu od samoće, opisuje divne trenutke glavnih likova provedenih u Budvi, Beogradu, Stockholmu. Ova knjiga je putokaz čitateljima kako da nauče biti svoji, ni nečiji, ni ničiji a ni svačiji. Ako budete imali priliku, pročitajte svakako.

Nekako imam osjećaj, da sam sposobnost pisanja i ljubav prema pisanju stekla čitanjem. I želim da svi vi pokušate bar uzeti bilo kakvu knjigu doma, odvojiti se u neki maleni kutak, i uroniti u maštu. Nakon par prvih poglavlja knjige, shvatit ćete kakvu čaroliju knjiga sadrži, i kako te neke naizgled dosadne korice zapravo kriju ono najbolje. Sve vas pozdravljam do sljedećeg čitanja.

Vaša Lady G.

Leave a Reply