12 – Tamara – What’s for dessert?

Drugi tjedan je tjedan hrane. Kako se ja ne proslavljam sa svojim kreacijama te ne smijem jesti sve ono što bi mi duša poželjela, dovodim vam u goste jednu mladu damu kojoj je strast prema hrani, posebice prema kolačima, ono što je čini posebnom i slađom od drugih.
Da, ona je više od profesionalne kuharice i slastičarke, ona je moja prijateljica i nemam epitet kojim bi opisala njezinu zaljubljenost u spremanje hrane, jednostavno je vrhunska! Po struci Tamara je diplomirana ekonomistica, ali i ljubav prema slatkom ju čini slastičarkom s kojom se ne bi posramili niti najrenomiraniji ugostiteljski objekti i slastičarnice.

Dobro na došla Tamara!

Kako među čitateljima ima i onih koji nemaju problema s težinom te bez ustručavanja tamane sve redom, gdje ću idealnije prilike nego predstaviti blog na kojem ima sve za svih i svaki kolač je zapravo vrlo prilagodljiv i dijetalnom načinu ishrane, samo s izmijenjenim sastavom. Osobno koristim zobeno brašno, na način da zobene pahuljice izmeljem u mlincu za kavu te umjetno sladilo. Nemojte se po receptima ograničavati samo na navedene sastojke, već neka vam proradi mašta. Običnu čokoladu zamijenite s onom koja ima 70 % * kakaa, voće može biti i povrće, slano može biti i slatko. Dozvolite svojoj kreativnosti da vam proradi.
Kada sam s Tamarom dogovarala kako mogu koristiti njezine tekstove i fotografije, shvatila sam  kako mi je Tamara odličan primjer osobe koja je naša ravnotežu i balans između uživanja u hrani i fizičke aktivnosti. Svi recepti  i produkti istih su isprobani, konzumirani i fotografirani od strane Tamare same. Blago Tamarinom suprugu… Međutim, kako ipak ne bi pretjerala s hranom i zadržala sebe u granicama normale, Tamara je kao svoj drugi hobi odabrala planinarenje. Također, često u svoj ruksak sprema i divne poslastice, ali kalorije i energija se gube i problema s kilogramima nema.
Priznajem, gledajući i čitajući redovito njezin blog, ponese me strast o pečenju kolača. Sreća moja, kako me samo ponese, jer vjerojatno bi s valjkom po Rijeci ganjala Tamaru i krivila ju za svoje kile.  Ovako imam čudnu naviku čitati recepte, jer sam ustanovila kako me to opušta i proširuje maštu, ne samo na polju hrane, već i na svim ostalim poljima u životu. Kombiniranje mogućeg s nemogućim, onoga što je u frižideru s mojim željama ponekad zna biti vrlo kreativno i zabavno.
Kako ne bi više dužila u nastavku se nalazi odabir jela koje je Tamara sama predložila kao svoj doprinos mojem projektu 12. Zanimljivo je što su i same namirnice prokomentirane te napisane moguće zamjene. Također, Tamara sve što može koristi iz svog vrta u kojem uzgaja povrće i voće. Evo, moje još jedne vrtlarice. Ne mogu si pomoć, ponosna sam na svoje prijateljice koje su svestrane sposobne mlade žene.
Neka vas ponese slast…


Kolač od mrkve


Muffini


Digestive keksi & Recesija kolačBezgrešna čokoladna torta
Brzi čokoladni mousse & Lisnati štapići s cheddarom i pancetomNabujak s mrkvom i brokulom – ovo je fantastično


Proljetni quiche
Juha od kopriveJuha od mrkve


Juha i galetta od muškatne tikve


Krem juha sa šparugama
Slani namazi – recept za krekere na dnu posta
Energetske pločice

Zahvaljujem se Tamari od srca na pomoći i receptima te nepresušnoj inspiraciji vrijednoj čitanja.

Sada u akciju kuhanja, jer znama kako će nas Tamara uskoro opet iznenadit s nečim novim vrijednim kušanja.

P.S. Kako su moje vrijedne kokice koje mi nose najbolja jaja?! :*

1 Comment

  1. Hvala ti na i divnim riječima. Nadam se da ćeš isprobati koji od spomenutih recepata i želim ti ustrajnost u planu 12

Leave a Reply