12 – Energija – 05.05.2015.

Optimistično krenula još sita od prethodne večeri.
Konzumirana hrana:
          Jogurt 2,8 % mm
          2 jaja na kajganu pripremljena na kapi maslinovog ulja
          Faširano meso (ostalo od dva dana ranije) s svježim sirom
          Žlica i pol zobi s jogurtom i umjetnim zaslađivačem
          2 kave u firmi iz automata bez šećera
          3 dcl domaće limunade
          Voda
Roko (moj pas, mali Shih Tzu) me je probudio u 5. Ne treba reći kako sam se sva poletno ustala i odvela ga u prvu jutranju šetnju. Zaspala još sat i dizanje za posao. Doručak. Jaja.

Obavezno jedem doručak, bila ili ne na posebnom režimu prehrane.
Na poslu sjedila cijeli dan, ali s jednom razlikom, sjedim na pilates lopti zadnjih godinu dana. Trbuh postaje tvrđi, leđnjaci također, pravilnije je držanje i nesvjesno vježbam 8 sati dnevno.  Nisam ništa jela na poslu, nije mi se dalo, samo jogurt i kave.
S posla ravno doma i do svih mojih fizičkih aktivnosti računa se jedino šetnja s Rokom. Od autobusa do kuće, i slične stvari ne računam kao fiozičku aktivnost. S Rokom sam navečer šetala oko sat vremena. Za mene, naviklu na žestok tempo, ovu šetnju niti ne podrazumijevam pod fizičkom aktivnošću, ali bolje išta nego ništa.
Cijeli dan me je pucao „brain storming“ i padale su mi na pamet tisuću ideja. Stvarno sam za prvi dan bila ekstra motivirana i puna energije. Ali jasno mi je kako na ovom mom reržimu prehrane drugi, treći dan bude drastičan pad energije iz razloga, jer se tijelo tek kreće navikavat na smanjeni unos ugljikohidrata i šećera gerenalno. Mogu laički ovaj početak nazvati „čišćenjen“ i „cijeđenjem“. Čistim se od starih navika, a cijedim se od vode, odnosno tijelo sada doživljava neku vrstu lagane dehidracije i otpuštanje višeka vode koja se zbog loših prehrambenih navika nakupljala u tijelu. Razlika se može već primjetiit nakon prvog dana.

Važno je unositi veliku količinu tekućine. Ovo pravilo nije mit.
Nakon prvog dana može se primjeitit i na vagi oscilacija u kilaži, ali ja imam princip kako se važem jedanput tjedno. Novim navikama života ne treba niti na početku, a niti u bilo kojem dijelu daodavati  bolesnu opsjednutost kilama. Gubitak kilograma je na kraju samo posljedica dobrih novih navika kojima ćemo prvenstveno poboljšati svoje zdravlje.
Na večer sam bila luđački gladna i pred samo spavanje sam pojela jogurt i zob. Nije baš najmudrija odluka pred spavanje unjeti složene ugljikohidrate, ali količina je zanemariva, a osjećaj je stvaran. Nije bila u pitanju psihološka glad. Novi režim ne želim pretvoriti u mučenje.  I krevet je bio tako primamljiv.

Na kraju krajeva, ne natječete se s nikim. U ovom slučaju samo je jedan pobjednik ili gubitnik – vi sami.

Leave a Reply